Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bootsafari op de Brahmaputra.

Assam,
India


Pobitora Wildlife Sanctuary is de beste plek op deze aardbol om de bedreigde Indische Neushoorn te zien.

Hoor ik u nu zeggen 'Nee malle doppie, dat is Kaziranga N.P. !' Dan bent u verkeerd voorgelicht, Kaziranga is fantastisch. Kaziranga kunnen wij wekenlang naartoe gaan en ons geen seconde vervelen. Kaziranga is een orgie van olifanten, tijgers, kkv-tjes, neushoorns en neushoornvogels en roofvogels en wat voor vogels al nog meer.

Maar na al dat geweld ga je naar Pobitora WLS. Een klein reservaat met de allerhoogste dichtheid aan Indische neushoorns in de wereld. En nog een berg andere beesten ook. Maar Pobitora is vooral zo leuk door een groep leuke enthousiaste mensen die het verdienen van hun boterham combineren met het beschermen van dit unieke natuurgebied.

Nripen en Homen Nath die hun Maibong Ecoresort runnen, ons thuis-ver-van-huis. En Hari Malik, fotograaf en gids en journalist die jou als bezoeker inzet op het lokale nieuws om te benadrukken hoe bijzonder zijn geboortegrond wel niet is. Zijn vriend Ashok Kr Das, hoofdparkwachter en prijswinnend fotograaf, die je zomaar aan kan bieden om een safari/inspectietocht te doen in het donker.

En de leukste van allemaal: Binod Deka. Binod doet iets onduidelijks bij de plaatselijke overheid, heeft een kleine mosterdolie fabriek en hij organiseert boottochten op de Brahmaputra. In het juiste seizoen kun je hier de zwaar bedreigde Gangesdolfijn spotten. Een zeer lastig te fotograferen beest, om de pak m beet 3 minuten laten ze zich een paar seconden zien.

Als je je dan omdraait, wachtend op de volgende bovenkomst van het dier, is dit het fraaie plaatje. Moet je natuurlijk wel even de mazzel hebben dat een lokale visser daar z'n middagpauze op de rotsen houdt.

Pobitora ligt op 35 km van Guwahati, ideaal als begin en/of eindpunt van je reis door Assam.

Info :
https://www.facebook.com/binod.deka.7
http://www.ourwildindia.net/binod.html
http://www.maibongecoresort.com/index.html
http://www.ourwildindia.net/hotel-pobitora.html