Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Antwoord op een vraag waarvan je nooit had gedacht die te zullen stellen.

Assam,
India


Soms heb je van die dingen waar je nooit eerder bij hebt stilgestaan. Zoals: 'Wat doen boeddhistische monniken 's avonds in hun vrije tijd ?'

Nou, badmintonnen dus. Of volleyballen maar dat was een paar honderd meter verder over een donker pad. En dat badmintonnen doen ze ook nog eens bloedfanatiek, wij zijn van het veld afgeslagen. Het veld wat wordt verlicht door 2 gloeilampen aan weerszijden van het net.

Foto genomen in Namphake in het uiterste oosten van India. Hier leeft een groep van enkele duizenden Tai-Phake, een etnische groep die meer Thais dan Indiaas is. Taal, schrift en voedsel doen eerder vermoeden dat je in de buurt van Chang Mai bent dan in India.

Overnachten kan in het gastenverblijf van het klooster. Reken op Spartaans comfort, het bed is het hardste plekje waar ik ooit geslapen heb, op de stoep van het havenkantoor van Grouw na dan.

Namphake ligt op 2 uur rijden van Dibrugarh, de lokale hub. Een bezoek is mooi te combineren met het Jeypore Rainforest wat enkele kilometers verder ligt.