Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Geluk - Aziatische olifant in Manas National Park

Assam,
India


Ik word gelukkig van mooie dingen en ervaringen.
Zo word ik altijd heel gelukkig als ik word omringd door olifanten.
Zeker als het wilde olifanten zijn, vrij lopend in hun natuurlijke habitat.
Ik word ook altijd heel erg gelukkig als mijn lieve schat gelukkig is.
Zij wordt misschien nog wel gelukkiger van olifanten dan ik.
Wat een geluk om dit beeld te mogen maken terwijl je op de achtergrond een lichte snik van ontroering hoort.

Waar ik ook erg gelukkig van word is dat deze plaat is geschoten in Manas National Park Jarenlang was dit natuurgebied in handen van allerlei terroristische groepen die al het wildlife uitmoordden om hun activiteiten te bekostigen. Sinds een aantal jaren is Manas 'schoon' en dankzij inspanningen van het IFAW, WNF en WTI (Wildlife Trust of India) keren de dieren terug naar dit prachtige gebied.

Manas ligt op ca 3 uur van Guwahati en grenst aan het grote Royal Manas in Bhutan. Florican Cottages, net buiten het park is een erg fijne plek om te verblijven. Dit kleine resort wordt gerund door een lokale organisatie die zich sterk maakt voor het behoud van het gebied.

Voor de ultieme ervaring verblijf je in de Inspection Bungalow van het Forest Department. Deze ligt prachtig midden in de natuur, hoog boven de rivier met uitzicht op de heuvels van Bhutan. Zeer gewild en zeer moeilijk te boeken. De mannen van My Wild India, een kleine touroperator gespecialiseerd in wildlife(fotografie) trips wisten het voor ons te regelen.