Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gouden Langoer.

Assam,
India


De spanning van het zoeken. En het hopen op hetgeen waarvoor je hier gekomen bent.

De gouden langoer is één van de meest bedreigde apensoorten ter wereld en dat is natuurlijk doodzonde van zo'n prachtig dier. Ze komen alleen nog voor in Royal Manas N.P. in Bhutan en in Tripura in India. En hier in Kakoijana Forest in Assam.

We lopen met gids Sanjeev door het bos, blikken omhoog. Er is een familie langoeren gespot maar de dieren laten zich nog niet zien. Plots zie ik door het bladerdak een lichte beweging. Pats de eerste foto is een feit. De achterblijver leidt ons naar de rest van de groep die prachtig voor ons poseert terwijl wij rustig gaan zitten onder de bomen.

Maar die eerste, die blijft me bij. Dat moment dat je adem stokt. Dat moment waarin je je lichaam in een onmogelijke stand brengt om scherp te stellen tussen takken bladeren door.

In Kakoijana leven naar schatting nog een goede 200 gouden langoeren. Lokale activisten als Sanjeev Ray proberen dit gebied op de kaart te zetten met als doel dat er een vorm van bescherming komt, als wildlife sanctuary of national park. Sanjeev en zijn vrouw en twee dotjes van kinderen heten je graag welkom in hun huis.

Kakoijana ligt op ca. 3 uur rijden van Guwahati. Een bezoek is goed te combineren met een trip naar Manas N.P. wat de Indiase voortzetting is van het grote reservaat in Bhutan.

Info:
https://www.facebook.com/sanjeev.ray.39
http://www.ourwildindia.net