Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pluim voor René.

Assam,
India


Pauwen in het wild. Honderden heb ik er inmiddels gezien. Maar het blijft elke keer weer raar om die carnavalsvogel tegen te komen te midden van een kudde olifanten of wegvluchtend voor een neushoorn.

Reisreporter Neretslok heeft die ervaring met zijn vaardige pen beschreven in zijn topblog 'But then...., in Holland...' Omdat hij geen foto van het beest in kwestie had plaats ik deze fraaie jongen.

Manas National Park is het meest noordoostelijke gebied waar de pauw in het wild te zien is. Manas grenst aan het Royal Manas N.P. in Bhutan. Jarenlang gebruikten allerlei terroristische organisaties dit ruige gebied waar ze vrijelijk de grens met het buurland konden passeren. Inmiddels is het hier weer veilig en keert langzaam maar zeker ook het wildlife terug.

En ja, ik heb uiteraard ook gebruik gemaakt van de mogelijkheid om even in Bhutan rond te snuffelen zonder de verplichte gids en betaling van dikke euro's per dag. Lekker zuunig.

Manas ligt op 3 uur rijden ten noorden van Guwahati. Het door de lokale gemeenschap gerunde Florican Cottages is een zeer fijne plek om te verblijven.