Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indische Slangenarend in Pobitora.

Assam,
India


Ik zeg het nog maar een keer: 'De beste plek om Indische Neushoorns te spotten is Pobitora Wildlife Sanctuary.' Deze slangenarend heeft dan ook een goed plekje gezocht om de beesten in de gaten te houden.

Zonder gekheid: Pobitora is een top bestemming voor de wildlifeliefhebber. Neushoorns lopen er overal maar het gebied huist ook vele (roof)vogelsoorten, diverse kleine katachtigen en andere rovers als jakhalzen en mangoesten.

Vlakbij het onovertroffen Maibong Eco Resort nestelen ook nog een stel neushoornvogels die met een beetje geluk te zien zijn vanuit de observatiehut. Deze hut is sowieso een must voor de vogelaar, bijna elke soort die hier voorkomt laat zich hier wel zien.

Pobitora is geen groot reservaat maar door de grote verscheidenheid aan diersoorten interessant genoeg om meerdere dagen te verblijven. Zeker als je kennis gemaakt hebt met de kunstenaar die van de lokale biologisch geteelde producten de lekkerste gerechten maakt.

Pobitora W.L.S. ligt op minder dan een uur rijden van het vliegveld van Guwahati en is daarmee de ideale lokatie om een reis door Noordoost India te beginnen of (en !) te eindigen.

Info:
http://www.ourwildindia.net/nripen.html
.