Assam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roodbroekdwergvalk in Manas N.P.

Assam,
India


De roodbroekdwergvalk is een van de kleinste soorten roofvogels ter wereld. Ze jagen vooral op insecten, vlinders en kleine salamanders.

Dit exemplaar vloog af en aan naar zijn uitkijkpunt op een kale boomstam vlakbij het Mathanguri Forest Resthouse in Manas National Park. Op deze foto is net weer een vlinder verschalkt: de resten van de maaltijd steken nog uit de borstveren.

Manas N.P. was jarenlang een broeinest van terroristen waardoor het gebied niet bereisbaar was. Het wildlife heeft hier zwaar onder geleden, stroperij zorgde voor een constante geldstroom om de illegale activiteiten te financieren.

Sinds een aantal jaren is de regio weer veilig en keren ook de dieren weer terug naar dit prachtige natuurgebied. Wij hebben o.a. grote kuddes olifanten gezien en neushoors die hier zijn geherintroduceerd vanuit Pobitora Wildlife Sanctuary en Kaziranga National Park.

Manas ligt op 4 uur rijden ten noorden van Guwahati, de toegangspoort tot noordoost India. Florican Cottages aan de rand van het park is een leuk kleinschalig resort wat gerund wordt door een lokale NGO.

www.ourwildindia.net
.