Agra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Beschilderd trio

Agra,
India


In de vroege ochtend rijden we zo rond 4.30 uur met een paar riksja's vanuit het hotel naar de overkant van de Yamuna-rivier om van daaruit de zonsopgang te zien boven de Taj Mahal. Het is nog donker en straatverlichting kent men niet zodat we de tegenliggers en de kuilen in de weg pas op het allerlaatste moment zien. Gelukkig komen we heelhuids aan bij de oever van de rivier en wachten geduldig tot de zon op gaat boven één van de meest bijzondere gebouwen ter wereld. Een prachtig moment!

Dan stappen we weer in de riksja en rijden terug naar het centrum. In de buitenwijken is men nu wakker en komt het dagelijks leven langzaam op gang. Ook op de roestige brug over de Yamuna-rivier is het nu druk en we zijn omringd door tientallen fietsers, riskja's en brommers. Voor ons hobbelt een man op de rug van een ezeltje en hij drijft 2 andere ezeltjes voor zich uit over de brug, tussen het drukke verkeer door.

De ezeltjes zijn fel roze geschilderd. Het is nl.de tijd van het Durga feest en de mensen beschilderen dan zichzelf en hun dieren in allerlei felle kleuren. Bij de mensen gaat het er wel na een wasbeurt af, maar bij de dieren blijft het wel wat langer zitten. Die gaan tenslotte niet elke dag in bad....