Visayas

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Visayas image

Visayas

Visayas
Filipijnen
Martina

Posseidon, chocola, tarsiers & more

Alvast excuses voor de oninspirerende titel, maar ik heb zoveel meegemaakt en gedaan de afgelopen dagen dat ik eigenlijk niet 1 quote weet die ik eraan kan hangen.
(By the way... de spacebar van mijn toetsenbord kraakt... is dat normaal?)

Posseidon is de naam van het stoere paardje wat ik eerder op deze dag onder mijn kont had. Waarom ze dat beest naar de Griekse zeegod hebben vernoemd is me een beetje een raadsel, want meneer had het niet zo op water. Iedere keer als ik hem door een zompig paadje heen wilde sturen ging 'ie er met een grote boog omheen. Je zou ook natte voeten krijgen...
Mijn reizen zijn altijd gaaf, maar ze zijn altijd nog beter als ik een paar uur op zo'n edel ros rond heb kunnen crossen, bij voorbaat door een omgeving die je niet zo snel thuis treft. Zoals in volle gallop een berg op. En dan een uitzicht over alle dorpjes in de omgeving.
Meneer Posseidon & ik waren overigens wel een goed team... rechtdoor en het liefst zo hard mogelijk!
Viktor mocht zijn rit op een soort shetlandpony maken. Het paardje had de twijfelachtige naam Blue, terwijl ie toch echt in het bezit was van een bruine vacht. Blue was niet zo voorwaarts als 'Pos' (zoals onze gids hem noemde), en ook met Viktor's lengte zag het er wel koddig uit. De geleende blousen die we aan hadden zorgden echter wel voor een perfecte marlboro reclame.

De dag ervoor hebben we een van de hoogtepunten/toeristische atracties van Bohol (eiland waar we nu zitten) bezocht; the chocolate hills. Na een rit (wederom) op de bus (het begint een gewoonte te worden) en het laatste stukje achterop de motor (en JA, dat was eng) (maar wel veilig en heel aangekomen) hebben we de resterede uren van de dag en de nacht doorgebracht op een soort complex bovenop zo'n heuvel. Vanaf het viewingpoint had je echt een geniaal uitzicht over een landschap met allemaal bultjes die inderdaad behoorlijk chocolade-achtig aandeden. En dan ook echt zover je kon zien, zag je chocolate hills,erg mooi! En een groepje uitbundige koreaanse studenten die idiote foto's aan het maken waren zorgden ook nog voor wat live-entertainment. :)

Tarsiers zijn de andere belangrijke trekpleister hier. Ik had er al veel over gelezen en gehoord, maar toen ik zo'n beestje eindelijk in het echt zag, smolt ik gewoon. Toegeven, ik liep er wel eerst straal voorbij, omdat ik het formaat van zo'n beestje een beetje onderschat had, maar meeeeen die zijn leuk! Als je ze ziet moet je echt heel erg je best doen om alle knuffel- en achgossiegossie-neigingen te onderdrukken, want ze zijn zoooo schattig. Ze zien er ongeveer uit als een nakomeling van een aap en een alien na een dronken one night stand, hebben (in verhouding tot hun hoofd en de rest van het mini lijfje) echt enorme ogen, maar je wordt er meteen verliefd op.