Kampot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

E-Visa. Alleen voor de vliegvelden!!!

Kampot,
Cambodja


Ga je Cambodja bezoeken en kom je het land binnen anders dan op 1 van de vliegvelden? Dan heb je aan een E-visa helemaal niets en wordt ook niet ge-accepteerd aan de grenscontrole.
Hoe het "helaas" in Cambodja nog werkt is dat er aan de toerist verdient dient te worden die het land binnenkomt. Als jij met je E-visa loopt te zwaaien heeft de grenscontroleur geen geld aan jou verdient. Het visum kan bijv. in Ha-tien meteen gemaakt worden waar er een stukje "kickbacks" in de prijs inbegrepen zit en jij wel via de landgrensposten het land binnenkomt.

Hou er ook even rekening mee dat er een zogenaamde "Ministry of Health" kantoortje bij de grens staat wat 1 grote flauwekul is dan weer een extra dollar van de toerist afhandig te maken.. Anders krijg je je paspoort niet terug. Wederom...ze willen aan je verdienen. Je bent een lopend pinautomaat.

Ze schijnen met een tempratuurmetertje met lampje op je voorhoofd. bij mij gaf ie 35.8 graden aan..akkoord...ga maar door. geen probleem. Al vul je op het formuliertje in dat je alle mogelijke kwaaltjes hebt. maakt niet uit..dollar betalen en je krijgt je paspoort terug en mag door. De papiertjes worden als je weg bent meteen verbrandt.

Ik kreeg op deze tip een reactie van iemand die speciaal een nieuw profiel had aangemaakt om me te vertellen dat ik maar lekker in Europa moest blijven.

Wat ik met deze tip juist probeer te vertellen dat je van te voren helemaal geen Visum hoeft te regelen als je van plan bent om via een andere weg dan 1 van de vliegvelden het land binnenkomt en er juist genoeg manieren(en vaak de enige) om een visum te verkrijgen.

Dus reisreporter "Asian-Nomad"..duidelijk nu?