Angkor en Siem Reap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Angkor = enorm

Angkor en Siem Reap,
Cambodja


Eén van de hoogtepunten van onze reis naar Vietnam en Cambodje was het bezoek aan Angkor. Bij de stad Siem Reap ligt dit enorme complex. Eigenlijk is alles aan Angkor enorm. Het complex is heel groot en bestaat uit enorm veel tempels. Die tempels stammen uit de zogenaamde Angkortijd (802-1431). Angkor is de zetel van het Khmerrijk. Het totale complex is ongeveer 700 km2. Je kan het bezoeken met de fiets, tuktuk, auto of bus(je). Lopen is niet te doen. Wij deden het met een tuktuk (dat is hier eigenlijk een brommer met aanhanger) met gids. Dat beviel goed.
Sommige tempels zijn nog niet helemaal teruggewonnen van de natuur. Dat geeft een Indiana Jones gevoel met van die grote wortels en bomen over de muren. Andere zijn grotendeels gerestaureerd. De mooiste vond ik Angkor Thom (met de gezichtjes). De beroemdste en ook heel mooi is Angkor Wat. Beide zijn al enorme tempels/ complexen op zich.
Deze foto is genomen in Angkor Wat. Aan het einde van één van de enorm lange gangen vond een ceremonie plaats. Dit was een beetje uit de drukte (groepen Chinezen en Japanners).
Wij hebben 2 volle dagen bij Angkor doorgebracht en hebben heel veel nog niet gezien. De echte liefhebber kan hier heel veel dagen doorbrengen.