Noord Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mokala national park; een goed bewaard geheim

Noord Kaap,
Zuid-Afrika


Mokala National Park is het nieuwste park (2007) van Zuid-Afrika en is nog weinig bekend bij de toeristen. Het is een schitterend park met knalrode aarde en spectaculaire oeroude acaciabomen. De naam Mokala betekent kameeldoring en deze bijzondere stekelige bomen zorgen ervoor dat het park een speciaal uiterlijk krijgt. Het park ligt in een overgangszone tussen de Karoo en de Kalahari waardoor er in het zuiden dolerietheuvels (koppies) te vinden zijn en in het noorden de woestijn overheersend is. Het is zeker de moeite waard en absoluut een goed bewaard geheim.

Uiteraard is in dit fantastische park ook wild te spotten zoals springbokken, steenbokken, impala's, roan- en sabelantilopes, duikertjes, rode hartebeesten, gemsbokken, kudu's, zebra's, zwarte & blauwe wildebeesten, struisvogels, giraffes, zwarte & witte neushoorns, buffels en elanden. Ook vogels zijn er in overvloed. Je kunt prima zelf door het park rijden met je eigen auto of een gamedrive boeken. Het aparte landschap in combinatie met het wild maakt het park juist zo bijzonder.

Er zijn oude rotstekeningen in het park te vinden waar je met een gids naar toe kunt.

Mokala heeft drie heerlijke lodges waar je kunt overnachten: Mosu, Mofele en Lilydale. Kamperen kan er ook, je hebt dan je eigen badkamer, mini-keuken en kampeerplek aan de poel wat echt fantastisch is. Zo zouden ze elk SAN-park moeten maken.
Er is een restaurant en een bar aanwezig, evenals een zwembad. Het is er heerlijk relaxed.
Een winkel is niet aanwezig, dus neem je boodschappen mee als je niet uit eten gaat of in de bar gaat relaxen. Het personeel is zeer vriendelijk en professioneel.

Het park ligt ongeveer 75 km ten zuiden van de stad Kimberley in de staat Noordkaap.
Vanaf Kimberley neem je de N12 richting Kaapstad. N1 57 kilomter ga je op de Hayfield /Heuningsekloof kruising rechtsaf een gravelweg op. Na 21 kilometer ligt de ingang van Mokala rechts. De receptie is 7 kilometer verder het park in.

Voor meer informatie of reservering zie [url="http://www.sanparks.org/parks/mokala/" target="_blank"]http://www.sanparks.org/parks/mokala/[/url]