Noord Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onbetaalbare ervaring in Kgalagadi

Noord Kaap,
Zuid-Afrika


In het Kgalagadi Transfrontier Park heb je een ruime keuze aan overnachtingsmogelijkheden; campssites, restcamps en een aantal unfenced camps met safaritenten. Maar je kan ook kiezen voor een aantal nachten luxe in !xaus Lodge. Niet echt goedkoop, maar de ervaring die je daar zult hebben is onbetaalbaar.
Het adres van deze lodge is 'Dune 91', wat simpelweg inhoudt dat je vanaf de "gewone weg" (de weg van Twee Rivieren naar Mata Mata) eerst over 90 duinen moet om de lodge te bereiken.
De kamers/huisjes zijn gebouwd op palen bovenop een duin die uitkijkt op een zoutpan met drinkplaats. Omdat de lodge niet omheind is is de kans groot dat je vanaf je balkon dieren kan zien.
Tijdens ons verblijf had een leeuwenpaar zich in de schaduw van een van de huisjes genesteld. Mooi, bijzonder maar ook best een beetje spannend.
Ook niet onbelangrijk is het feit dat !Xaus Lodge gerund wordt door mensen uit de Mir en San gemeenschap. Een groot deel van de opbrengsten van de lodge gaan dan ook naar deze gemeenschappen toe.