KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Munyawaneni Bush Lodge, super bush gevoel in Hluhluwe

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


[url="http://www.hluhluwe.info/index.php/hluhluwe-game-reserve/directions" target="_blank"]Munyawaneni Bush Lodge[/url] ligt midden in het [url="http://www.kznwildlife.com/index.php/component/content/category/125-hluhluwe.html" target="_blank"]Hluhluwe Game Reserve[/url]. Deze Bush Lodge bied plaats aan maximaal 8 gasten en heeft 4 met een loopbrug verbonden huisjes. Er is een gezamenlijke keuken en zit gedeelte. Wanneer je de e Bush Lodge boekt is dit alleen voor jou en je gezelschap met een maximum van 8.
Heerlijk afgelegen midden in het park. Er is een ranger aanwezig en een dame die voor je kookt.
Alles aan eten en drinken moet je zelf meenemen en wordt daar voor je bereid (in de twee iets grotere kampen Mpila en Hiltop Camp zij kleine winkeltjes waar je een beperkte voorraad hebt, dus slimmer is van te voren je inkopen al te doen) 's Avonds kun je een kampvuurtje maken en dan heerlijk naar je bedje.

Toen wij hier verbleven waren we met een groepje van 8 personen en hebben optimaal genoten van dit pareltje in Hluhluwe park. Bij het naar bed gaan hoorde we een vreemd snijdend geluid van buiten komen…. Jas aan, bed uit en eerst maar eens met een zaklamp door het raam turen wat er zich afspeelde in 'onze achtertuin' Tot onze verbazing liep daar recht langs ons huisje af een gigantische witte neushoorn te grazen! We hebben bijna een uur kunnen genieten van dit prachtbeest!
Midden in de nacht moest ik even naar het toilet en dan moet je toch een soort van je huisje uit, een overkapt halletje (zonder ramen en deuren, dus praktisch open lucht) oversteken naar een kleiner hutje war het toilet is. Heel het halletje hing vol met wel 40 kleine vleermuizen…. Voor ons dus een echt Bush ervaring in deze kleine, maar hele mooie lodge.

Wat we niet wisten toen we deze accommodatie boekte was dat de ranger je ook mee op pad door het park nam als je dat wilde….(inbegrepen bij de prijs van de accommodatie) Wij kozen voor een vroege ochtend wandeling waar we een neushoorn zagen, heel spannend zo zonder bescherming van de auto om je heen.

In het Hluhluwe-Imfolozi Game reserve zijn meerdere van deze kleine lodges waar het er ongeveer hetzelfde aan toe gaat als hier…. Zeker een aanrader om hier 1 of 2 nachten te verblijven ipv van een van de twee grotere campsites.