KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mpila camp in Hluhluwe / Imfolozi N.p.

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Wil je ook een bezoek brengen aan Hluhluwe / Umfolozi dan kan ik je zeker aanraden minstens een nacht te verblijven in Mpila camp (westelijk deel van het park). Het park zelf is al zeker de moeite waard omdat het landschap compleet anders is dan bijvoorbeeld het Kruger N.p.

Omdat dit park in berg / heuvel achtig gebied ligt heb je veel meer uitkijk punten over rivieren en dalen. Je ziet hier dan ook grote groepen olifanten, buffels, giraffen, leeuwen en zelfs wilde honden!

Mpila camp is een heel simpel kamp dat op de top van een heuvel ligt. Het kamp is slechts omheind met een olifanten hek. Alle andere dieren (dus ook roofdieren) kunnen het kamp in en uit lopen. Er is geen restaurant maar je kunt wel zelf koken. Je hebt ook een eigen badkamer en wc. Als je wilt bbq'en mag dit alleen op aanvraag bij de rangers. Dit komt omdat er veel hyena's rond het kamp leven die het vlees van de bbq af proberen te stelen. 's nachts lopen de hyena's dan ook gewoon langs je veranda op zoek naar restjes eten of naar impala's die het kamp als veilige overnachting plek gebruiken. Doordat je echt midden in het park staat zonder hek geeft dit kamp veel meer het echte bush gevoel dat je in de grote kampen van kruger n.p. vaak door drukte niet echt mee krijgt. Het back to basics gevoel en de vele geluiden die je 's nachts hoort maken dit de mooiste plek waar ik ooit overnacht heb!

Meer informatie over het kamp [url="http://www.kznwildlife.com/index.php/accomodation/resorts/imfolozi-mpila" target="_blank"]vind je hier [/url]