KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

St Lucia boot trip

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Bijna iedereen die naar Zuid-Afrika is geweest of gaat maakt een boot tocht in St. Lucia. Ook bijna iedereen boekt dit bij één van de grote maatschappijen. Dit deed ik zelf ook toen ik de eerste keer in Zuid-Afrika was. Op zich niks mis mee maar zoals ik zelf ervaren heb tijdens mijn 2de Zuid-Afrika reis kan het nog veel beter.

Ik had toen besloten om op zoek te gaan naar een kleinere tour organisatie. Via de eigenaresse van ons hotel kwamen we uit bij een klein bedrijfje die met een bootje voor maximaal 12 man de wetlands in trekt. De kapitein van de boot heeft ook nog een extreem veel verstand van de dieren en vogels. Zelf is hij ook heel erg geïntegreerd in de natuur en maakt zelf ook volop foto's.

Het bootje is zo klein dat het op punten kan komen waar de grote rondvaart boten helemaal niet bij kunnen komen. Zo konden wij kleine krabben zien die uit de modder kwamen, 2 vechtende krokodillen die een grote vis gevangen hadden en heel veel vogels en nijlpaarden.

Met name de giant Kingfisher die een gevangen vis zat op de eten (zie foto) en de african fish eagle die we tot op 15 meter konden benaderen waren geweldige momenten.

Ook kregen we een drankje en wat te eten terwijl de zon onder ging. De kosten voor deze tour waren nog geen 10 euro meer dan die van de grote rondvaart boten.

Je kunt de tour vinden op de volgende website [url="http://www.shakabarker.co.za" target="_blank"]www.shakabarker.co.za[/url] . De eigenaar houd op de site ook een blog bij waarin hij zijn belevenissen deelt.

Probeer deze tour ook zo laat mogelijk op de dag te plannen. De dieren zijn veel actiever tegen het eind van de middag en de zonsondergang boven het water is geweldig om te beleven!