KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontmoet de Real Zulu!

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


In het stadje Eshowe, midden in Kwazoeloe-Natal, staat het George Hotel met het daarbij behorende Backpackers Hostel. Op deze overnachtingsplek kun je voor enkele tientallen euro’s overnachten en tevens dient deze plek als uitvalsbasis voor diverse Zoeloe-excursies die georganiseerd worden door Graham Chennells (ook wel The White Zulu genoemd door de Zoeloes) van [url="http://www.eshowe.com/" target="_blank"]Zululand Eco-Adventures[/url]. Even een greep uit het excursie-aanbod die deze organisatie kan regelen:
- Zulu Reed Dance (vrij dure excursie, vaak in september)
- King Dinizulu Township Tour (R350, doordeweeks)
- Shaka Zulu Celebration (R450, 24 september)
- Valley of Zulu Kings (R495, voor een zes uur durende tour)
- Walters Zulu Cultural Village (R350, elke dag voor een hele dag met eten)
- Sangoma Healing Ceremony an Inititiations (R295, iedere woensdag en zondag)
- en nog veel meer.....

Wij hebben zelf de laatste twee excursies gedaan. Wij zijn een dagje op bezoek geweest bij een oude man Walter en zijn zoon Riks, om het Zoeloe-leven van tegenwoordig te beleven. Als eerste brachten wij samen met zoon Riks een bezoek aan een [url="http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images8/f5bc1/f5bc1.jpg" target="_blank"]Zoeloe-school[/url]. Hier mochten we ook heel even in [url="http://www.columbusmagazine.nl/images/user_images8/e14a5/e14a5.jpg" target="_blank"]één van de klassen[/url] kijken. Sommige klassen hadden meer dan 50 leerlingen. Daarna hebben we een Zulu-kerkje bezocht om weer te eindigen bij Walters huis waar we een echte Zoeloe-maaltijd voorgeschoteld kregen. ’s Middag reden we met Graham die ons weer bij Walter oppikte doorgereden naar een ander Zoeloe-dorpje waar we een Sangoma Healing Ceremony mochten bijwonen. Echt heel bijzonder om mee te maken! Al kun je wel wat dubbele gevoelens er aan over houden, want een beetje vreemd is het wel….

Naast al deze Zulu-excursies heeft Eshowe ook een prachtige omgeving. Zo kun je er onder andere nog naar het Dlinza Forest voor een [url="http://www.eshowe.com/article/articlestatic/41/1/15/" target="_blank"]aerial boardwalk [/url]van een kleine twee kilometer waar je dus op hoogte door een bos loopt met zeer zeldzame vogelsoorten. Maar dit bos bevat ook nog diverse andere wildlife, zoals slangen, kikkers, vlinders, kameleons etc. Dit bos staat bekend om zijn unieke biodiversiteit.

Ook bevat het stadje Eshowe nog een museum over de gehele geschiedenis van de Zoeloes. Dus in dit stadje kunt u gerust een aantal dagen vertoeven zonder u te vervelen! Het hotel herbergt ook een prachtig barretje (The Happy George Bar) waar je ’s avonds lekker kunt loungen met een Zulublond Biertje. En ik verzeker u, die smaakt best goed na een dag vol indrukken!