KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nijlpaarden

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Het plaatsje St Lucia in KwaZoeLoe-Natal is gelegen aan zee(waar je in de goede tijd van het jaar walvissen en dolfijnen kunt zien), op 45 minuten rijden van Hluhluwe, een schitterend natuurgebied met daarin de big 5 en op slecht enkele minuten van de St Lucia Wetlands Park. In dit park(wat loopt vanaf het dorp tot aan Cape Vidal waar je met eb goed kan snorkelen tussen de rotsen)zie je ook veel wildlife en lopen ook 4 van de Big 5(alleen de leeuw ontbreekt)rond.

Waar het plaatsje echter meer bekend om is, is de rivier met zijn +/- 1200 nijlpaarden en zelfs nog meer krokodillen. Om deze beesten te bekijken kan je bootochten maken, gaan kanoën of vanaf de oever kijken(de brug waar je het dorp binnen komt en de 'Harbour Club' bij de riviermonding zijn goede plaatsen. Je hoeft echter niet altijd naar hen toe als je ze wil zien.

St Lucia staat erom bekend dat de nijlpaarden 's avonds wel eens door de straat lopen. Wij hebben hier 3 maanden gezeten en een keer of 5 gezien. 1 avond dronken ze uit het zwembad van het Elephant Lake hotel en ze schijnen het wel vaker te doen. Dit hotel aan de oever en in het dorp biedt in ieder geval een goede kans! 1 tip...pas op!