ISimangaliso Wetland Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

ISimangaliso Wetland Park - St. Lucia, Zuid Afrika

ISimangaliso Wetland Park,
Zuid-Afrika


Gedurende ons verblijf in St. Lucia gingen we mee op de 'world heritage tour' van Shakabarker. Dit is een lokaal reisbureau die zeer goed verzorgde excursies aanbiedt rondom st. Lucia.

Deze tour voert je door het ISimangaliso Wetland park; het eerste gebied in Zuid-Afrika dat is verklaard tot een 'world heritage'. De reden dat dit zo'n bijzonder park is zit hem in de diversiteit. Het park zit ingesloten tussen de (zoute) indische oceaan, met indrukwekkende walvismigraties tussen juni en september, en het (zoete) lake st. Lucia met krokodillen en nijlpaarden. Tussen deze watergebieden in vindt je de hoogste groene duinen (aldus de gids zijn alle records in Australië gedisqualificeerd 'for being a stupid country'...), dicht begroeide tropische bossen, graslanden en moerasgebieden. Dit alles in een gebied van 20-30 km. doorsnede.

Deze foto is gemaakt vanuit de graslanden, met veel van deze karakteristieke kale bomen, met het tropische bos op de achtergrond. Deze loopt omhoog de groene duinen op met daarachter de zee.