Hermanus

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jumping Southern Right Whale @ De Kelders South Africa

Hermanus,
Zuid-Afrika


Een van de highlights als je in Zuid-Afrika bent is een bezoekje aan Hermanus voor het spotten van de walvissen om vervolgens (voor de avonturiers) door te rijden naar Gansbaai voor Shark Cage Diving. Wij besloten om het andersom te doen omdat we vroeg in de ochtend al een afspraak hadden voor het Shark Cage Diving.

De avond ervoor dus opzoek naar een plek om te overnachten. De ober van het plaatselijke restaurantje (waar ik overigens de beste biefstuk OOIT gegeten heb, helaas weet ik de naam van het restaurant niet meer) bij Gansbaai wist nog wel een goede plek. Nadat hij even voor ons had gebeld hadden we een slaapplek bij een local in de buurt, die een extra kamer ter beschiking heeft en deze geregeld verhuurd. Super aardig (weduwe) vrouwtje die alles keurig netjes had klaargemaakt en zelfs de chocolaatjes niet was vergeten..

Omdat het al laat en donker was meteen naar bed gegaan. De volgende ochtend vroeg op om met de witte haaien te gaan duiken. Nog voordat we weg waren was ook het aardige vrouwtje al wakker en had een ontbijtje klaar gemaakt (super lief toch?!). We vertelde haar over onze plannen voor vandaag en dat we dus na het duiken met de haaien nog naar de walvissen wilde gaan kijken in Hermanus. Ze gaf ons de tip om niet naar Hermanus te gaan, maar naar een klein dorpje genaamd De Kelder.

De Kelder is niet zo bekend bij de toeristen, waardoor het er erg rustig is en je tussen de locals aan het genieten bent van een schitterend uitzicht op springende Southern Right Whale..

Een mooi tafereel en een echte aanrader!!