Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hike door eenzame plekjes naar de op één na hoogste waterval ter wereld.

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Drakensberg, een plek wat mensen vaak overslaan bij een bezoek aan Zuid-Afrika. Jammer, want dit gebergte is ongekend mooi! Wij verbleven de laatste dagen van onze rondreis in The Cavern, een schitterend bergresort redelijk afgelegen van enige plaats dan ook. Vanuit het hotel worden allerlei wandeltochten georganiseerd voor halve dagen en hele dagen. Een daarvan is naar de Tugela Falls, de op één na hoogste waterval ter wereld. Wij besloten deze hike op eigen houtje te doen, een goede keuze, want de eerste paar uur zijn we helemaal niemand tegengekomen.

De wandeling begint in het Royal Natal NP, de toegang hiervoor is een paar euro. Bij de 2e parkeerplaats die je tegen komt kun je je auto kwijt en het pad leidt je eigenlijk gelijk in de goede richting. Als je een paar meter gelopen hebt, heb je al een grandioos uitzicht over het Amphitheater, de bekende bergketen met een breedte van meer dan 5 km en met als hoogste top de Sentinel (3.165 m). Daarna gaat het pad richting de kloof waar tussen de Tugela Falls ligt. Dit smalle pad is prima te lopen en onderweg is het intens genieten van de mooie en weelderige natuur met prachtige uitzichten, kleurrijke bloemen en allerlei vogels en zelfs bavianen.

Het pad eindigt eigenlijk bij een rivierbedding, daar moet wat geklauterd worden over grote stenen en hier en daar een sprongetje over het riviertje tot het punt dat je aan de rechterkant een touwladder tegenkomt en aan de linkerkant een houten trappetje. Door de rechterkant te nemen kom je dichtbij de waterval, maar kost wat meer klimwerk. De linkerkant loopt wat gemakkelijker en biedt een geweldig uitzicht over de Tugela Falls van 947 meter hoog.

Totaal neemt de hike ongeveer 7-8 uur in beslag over een afstand van 14 km. Een hike die meer dan de moeite waard is bij een bezoek aan Drakensberg!