Drakensbergen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Actie en verbijstering in Ukhahlamba Nationaal Park

Drakensbergen,
Zuid-Afrika


Ukhalamba Park

Het Ukhahlamba National Park, (voormalige Royal Natal NP) is ongeveer 240 duizend hectare groot en het is misschien wel het mooiste natuurpark van Zuid Afrika.

Het uKhahlamba National Park ligt in het noordwesten van KwaZulu-Natal. Je bereikt het park via de R74 op ongeveer 30 km ten noordwesten van Bergville en 5 km van de Oliviershoek Pass.

Het landschap laat je genieten van prachtige en vooral indrukwekkende bergen en dalen in de meest bizarre vormen. Misschien spreken de volgende bijnamen al een beetje tot je verbeelding: “devils Tooth”, de “Sentinel”, ”Policeman’s Helmet” en het “Amphi theater.” Het amfitheater is een brede wand van 6 km breed en 1,5 km hoog!! Echt spectaculair om te zien! Er komen niet veel toeristen in het park, dus het is een nog ongerept en ruig gebied.

Ondanks de ruigheid is het toch mogelijk om hier fantastische wandelingen te maken. Er zijn een groot aantal voetpaden aangelegd, waardoor je eigenlijk zonder al te heftige inspanningen kunt gaan wandelen, fietsen of mountain biken. Ga op zoek naar de Tugela Waterval. Deze is 900 meter hoog, en stroomt in verschillende etappes naar beneden.

In dit park zijn bij de Cannibal Caves ook nog erg veel rotstekeningen terug te vinden. Dit zijn sporen die zijn achter gelaten door de San, de eerste mensen in Zuid Afrika. Heel bijzonder om te zien! Het zijn tekeningen van dieren, mensen en half-mens-half-dier-afbeeldingen.

Vooral in de lente is het hier echt genieten, omdat de graslanden tussen de bergen veranderen in een zee van kleuren en geuren. Verschillende bloemen en planten laten zich dan op hun mooist zien! De big 5 zie je hier niet, maar je kunt er wel een aantal antiloopsoorten, diverse vogelsoorten en grote groepen bavianen spotten.

De meeste wandelroutes kun je in een dag doen, tenminste als je niet bij elke bocht een uur blijft staan om het volgende landschap vergezicht te fotograferen. En die verleiding is groot!!!
Als je geen zin hebt om te wandelen dan kun je ook kiezen voor een stoere bergbeklimming, of verken het park bijvoorbeeld te paard. Er zijn diverse accommodaties in het park die dit soort sportieve activiteiten verzorgt.