Matobo NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Matobo-jump

Matobo NP,
Zimbabwe


Ten zuiden van Bulawayo ligt het Matobo National Park, ook wel Matopos genoemd. Het is in 1926 opgericht als ‘Rhodes Matopos National Park’, en is sinds 2003 een Unesco World Heritage site.

Het is een prachtig gebied met wat wildlife en een rijke geschiedenis. Zo zijn er grotten met rotstekeningen van duizenden jaren oud en een aantal gedenkplaatsen.
Het mooiste uitzicht heb je vanaf World’s View. Hier ligt het graf van Cecil Rhodes, de oprichter van Rhodesië. Hij was zo onder de indruk van deze plek dat hij er begraven wilde worden.

Niet alleen voor toeristen is dit een must-see, ook schoolkinderen komen hier naartoe. Zo kwamen we een klasje tegen uit Mutare, een stad aan de andere kant van het land.

Gewapend met schriften en pennen kwamen ze de rots afgelopen. Toen ze ons zagen werd het moment aangegrepen om de engelse conversatieles uit het schrift te oefenen: ‘Hawajoe’, ‘Wehajoefrom’. Een fotomoment vonden ze een goed idee, ze gingen braaf staan. Maar hey, dat wordt een saaie foto!

Na een springdemonstratie van mijn kant kwamen ze helemaal in de stemming en dat leverde een paar leuke plaatjes op. Ik kwam deze weer tegen, en ik word nog steeds blij als ik deze foto zie, wat een energie stralen die jonge mannen uit!