Tunis

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verkiezingstijd vs. Terrorisme

Tunis,
Tunesië


Heftig nieuws vandaag: Een bloedbad in Tunis. Vooral een terroristische aanslag op toeristen... en juist dat toerisme hebben ze in Tunesië zo hard nodig!

Wij gaan vandaag allemaal (toch?) naar de stembus hier in Nederland. Toen ik in Tunesië was in Oktober was het daar ook verkiezingstijd. De zondag dat wij terugvlogen was DE dag. In Tunesië begon ongeveer 4 jaar geleden de Arabische Lente, de opstand van de bevolking in diverse Arabische landen. De autoritaire president Zine al-Abidine Ben Ali werd afgezet. In Oktober waren voor het eerst parlementsverkiezingen. Er heerste spanning maar ook optimisme. De straten in Tunis hingen vol met Tunesische vlaggen zoals je op de foto kan zien. De Tunesiërs zijn trots op hun land. Er was ook veel militair vertoon, op iedere hoek van de straat zaten militairen met zwaar geschut, overal waren de rollen prikkeldraad uitgerold. Spannend vond ik het ook wel, zo'n belangrijk moment voor het volk!

Ik sta hier ongeveer halverwege de Avenue Habib Bourguiba. Dit is de grote hoofdstraat van Tunis, die behoorlijk westers aandoet met moderne, mooie winkels. Met mijn rus sta ik nu naar de medina en ik kijk in de richting van het water zeg maar.

Mede doordat ik erbij was toen de verkiezingen gaande waren vind ik het nieuws vandaag behoorlijk schokkend. Hoe kan het nou dat een land wat zo zijn best doet door die stomme terroristen weer in het nauw gedreven wordt?!