Tunesië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ksar Hallouf

Tunesië


Als je richting Tunesië gaat dan wil ik je echt aanraden om naar het binnenland te gaan. Je vind daar hele bijzondere architectuur en hele mooie lege landschappen. De mensen zijn er ook heel vriendelijk.

Een voorbeeld is de excursie de we hebben gedaan naar Ksar Hallouf. Behoorlijk afgelegen maar zo gaaf! We zijn eerst naar die Ksar gereden en hebben daar rond gekeken. We zijn door een man uitgenodigd om in zijn 'huis' te kijken en kregen ook een heerlijk vers geplukt bosje wilde Thijm mee. De gids heeft nog van alles uitgelegd over de ksar en ons de tijd gegeven even rond te kijken en foto's te maken. (Voor mensen die mijn vorige foto's over diverse ksour gemist hebben: een Ksar is een verstevigde opslagplaats, die de Berbers ooit hebben gebouwd. Meestal in een soort carre-vorm en bovenop een berg/heuvel gelegen als een soort fort.)
Daarna zijn we na een half uur ongeveer vanuit de Ksar gaan lopen. Als je dacht dat je al hoog was bij de ksar dan stel je dat vanzelf bij als je na een maar minuten lopen en alleen maar stijgen de ksar achter je ziet liggen. Het gebied waar je daarna wandelt is leeg en behoorlijk ruig. Er zitten flinke stijgers en dalers in de wandeling waarbij de gids ons telkens weer op allerlei leuke dingen wijst; welke plantjes er groeien die je kan eten, waar je sporen van dieren ziet, waar restanten zijn van bebouwing enzovoorts. Na iedere bocht die we omgaan is het uitzicht weer geweldig!
Een tweede hoogtepunt van deze excursie vond ik de optionele klim naar een heel hoog gelegen vervallen ksar. Het hoogste punt uit de omgeving. Er is geen pad, je moet gewoon even kijken waar de gids zijn voeten neerzet en dat zelf dan ook doen. Als een soort berggeiten gingen we omhoog. Ook hier even op ontdekkingstocht geweest voor zover de gids dat toeliet ivm veiligheid.
Na een wandeling van ongeveer 6km en een uur en 3 kwartier, waren we weer terug bij onze overnachtingsplek.

Op de foto zie je dus het beginpunt van deze excursie: Ksar Hallouf.

EXIF: Nikon D7000; Tamron 18-200 bij 18mm; ISO 160; f6,3; 1/250s