Tunesië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ga naar de dierenmarkt in Douz

Tunesië


Iedere donderdag is er een originele weekmarkt en een dierenmarkt in Douz. Dit witte stadje wordt gedomineerd door mannen gekleed in traditionele witte djellaba’s. Het plaatsje is gebouwd rondom de soukh, waar al eeuwenlang niets is veranderd. Het lijkt hier alsof er geen vrouwen bestaan, want je ziet ze bijna nergens.
Op de dierenmarkt kun je het traditionele loven en bieden gadeslaan. Het is een mooi gezicht al die mannen met hun dieren. Ze zijn zichtbaar trots op hun waar. Het is een groot vierkant omheind terrein met wat dadelpalmen erop waardoor het heel overzichtelijk is en je heerlijk in de schaduw bent. Je kan kamelen, geiten, ezels, kippen en schapen van eigenaar zien wisselen. De nomaden en berbers moeten soms wel drie dagen reizen om de markt te bereiken.
Wij waren met ons groepje de enige toeristen op de dierenmarkt. Ik had het idee dat het hierdoor ook niet zo'n probleem was voor de locals. Ze vonden het ook wel leuk. Ik had zo een paar mooie geiten met hele lange oren kunnen kopen. Op mijn antwoord dat dat in het vliegtuig toch wel een beetje lastig was zei de verkoper dat dat helemaal geen probleem zou zijn :-) Ik heb er toch maar voor bedankt.