West Uganda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lodge nature's prime Island Lake Bunyoni

West Uganda,
Oeganda


Lake Bunyoni is een prachtig gebied. Een meer met hierin tal van eilandjes. Nog niet erg toeristisch, dus dat alleen al is een plus. In dit meer, op een van de eilandjes, ligt nature's prima Island lodge. Een mooie lodge waar je in een safaritent of in houten 'vrijstaande' huisje/huis op palen kunt slapen. Ik sliep zelf in een riant huis met eigen veranda met uitzicht op het meer. Sanitair is eenvoudig (maar dat is het op veel plaatsen in Uganda). De douche is in de buitenlucht en warm water uit de kraan. Het eten in de lodge is prima. Het restaurant is sfeervol ingericht, en je hebt ook hier uitzicht op het meer.

Vanuit de lodge kun je zwemmen, kanovaren of een bootje huren om je over het meer te laten varen. Volgens mij kun je in de omgeving ook goed wandelen. Ik heb hier twee nachten geslapen (was met een groepsreis), maar een dag extra had ik absoluut niet erg gevonden. Een hele relaxte sfeer, vriendelijk personeel. 's Avonds kregen we een dansvoorstelling van weeskinderen uit de buurt. Wij een mooie avond, kinderen genoten ook (samen veel plezier gehad met zang en dans) en ze verdienden zo nog wat bij.
De lodge is alleen bereikbaar met een bootje. Meer informatie kun je vinden op hun [url="http://www.naturesprimeisland.com/index.html" target="_blank"]website[/url] Echt een aanrader voor mensen die terugkomen uit Bwindi en na de zware gorilla trek even bij willen komen, of juist voordat ze dat gaan doen willen opladen ;-)