West Uganda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Walking Safari

West Uganda,
Oeganda


Walking Safari van Kisoro naar Buhoma met fantastisch uitzichten!

Deze walking safari langs de grens van Congo is nog vrij onbekend maar een van de weinige walking safaris in Oeganda. Je kan deze hike in beide plaatsen starten, uiteraard afhankelijk waar je vandaan komt. De hike is in principe 2 dagen maar je kan deze ook uitspreiden over 3 dagen. Wij hebben voor het laatste gekozen. Een overnachting zit in de prijs van 70 dollar inbegrepen maar de overnachting aan Lake Mutanda was 30.000 UGS inclusief avondeten. Je kan ook porters regelen voor je grote rugzak (ongeveer 20.000 UGS per dag). Neem wel goede regenkleding mee want wij hebben toch wel een paar uur veel regen gehad.

Onze gids was James Asigario. Hij weet enorm veel van vogels en de natuur in deze streek en hij kan fantastische verhalen vertellen aan het kampvuur. We hebben met hem ook een interessant gesprek gehad over Oeganda en de mensen waardoor je het land toch weer wat beter leert begrijpen.

De eerste dag zijn we rond de middag gaan lopen vanuit Kisoro naar Lake Mutanda, dit is ongeveer 2,5 uur lopen. Je bereikt dan de community campsite aan de shores van Lake Mutanda. Daar heb je fantastisch uitzicht op het meer en de vulkaan!
De dag erna begin je 's ochtends met een kanotocht, in een uitgeholde boomstam, (ongeveer 3 uur) over het meer waar je uitzicht hebt over meerdere vulkanen ook die van Congo. Daarna wandel je ongeveer 5 uur door de heuvels richting Nkuringo waar je veel mooie vogels (Kingfisher, Crested Cranes, Eagles etc.) ziet. Je slaapt dan op de community campsite van Nkuringo waar je uitzicht hebt op het Bwindi regenwoud en de vulkanen. 's Avond hebben wij nog de actieve Goma vulkaan in Congo gezien (vanuit de campsite), een prachtig aanzicht met die rode gloed van de lava met onweer op de achtergrond. De laatste dag loop je door het Bwindi regenwoud richting Buhoma. Een mooie tocht waar je ook apen tegenkomt en klein wild. Al met al zeker een aanrader als je van een mooie wandeling houdt! En als het meezit dan zie je in Buhoma de gorilla's voor je tent lopen! Wij sliepen in het Buhoma Community Rest Camp (goedkoopste slaapplek in Buhoma) en de R-groep komt daar af en toe langs, zoals bij ons. Zorg dus dat je een tent aan de buitenkant hebt.

de website voor meer info (http://www.nkuringowalkingsafaris.com