West Uganda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Slapende Berggorilla Bwindi National Park

West Uganda,
Oeganda


Bwindi Impenetrable National Park is een van de weinige plekken waar men berggorilla's kan zien. Ik heb hier een gorilla tracking gedaan. Verzamelen bij het headquarter, inschrijven en even met de auto. Daarna begon het zoeken naar de Berggorilla's. Na enkele uren lopen liepen we op een gegeven moment een slapende silverback - de mannelijke leider bijna voorbij. Deze lag tussen de struiken uit te rusten.

Dit was mijn eerste ontmoeting met gorilla's in het wild dus mijn hart klopte snel. Aangezien ik niet verwacht had deze zo dichtbij te zien had ik er een telelens opzitten. Hierdoor kon ik eigenlijk alleen een detail maken van zijn kop. Heel apart dat ik slechts op enkele meters afstand van zo’n wild beest stond. Maar hij bleef rustig liggen en keek me af en toe rustig aan. Wat een beleving was dit. Daarna gelukkig nog meer gorilla's gezien maar dit moment zal ik nooit meer vergeten.

Wil je ook ooit een Gorilla tracking doen kan dat in Bwindi National Park in Oeganda en in Rwanda in het Virunga National Park. Het is niet goedkoop maar zekere de moeite waard. En door de hoge prijs wordt het zeker geen massa toeristen attractie. Info:http://bwindinationalpark.com