West Uganda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gorilla Valley Lodge

West Uganda,
Oeganda


Als je Oeganda zegt, noem je gorilla's. Wij zijn op weg naar de Gorilla valley lodge aan de rand van het Bwindi NP, het woongebied van bijna de helft van 's werelds laatste berggorilla's, zo'n 880 dieren. De andere helft van de populatie bevindt zich over de grens in Rwanda, in het Parc National des Volcans. Vanaf de lodge is het maar een kwartier rijden naar de Rushaga gorilla groepen. De benodigde permits worden in zeer beperkte mate verstrekt om de gorillafamilies zo min mogelijk te storen. Wij hadden geen permits, omdat de klim te zwaar was voor mijn echtgenoot (nieuwe knie), maar we hadden wel het geluk de gorilla's vanaf onze lodge te zien! Ze kwamen niet erg dichtbij, maar toch.
We vermaakten ons toch wel, we hebben een bezoek aan het dorp vlakbij gebracht en een chimpansee groep bezocht. Verder zitten er veel vogels, die wel vlakbij komen. Een geweldige locatie, geen wifi, maar waarom zou je dit daar willen hebben?
Op het hoogste punt vind je een restaurant en bar vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. De kamers liggen op de berghelling. Ze zijn ruim, eigen badkamer, eigen balkon. Als je 's morgens het woud hoort ontwaken en de mist ziet optrekken, dan voel je je toch een geluksvogel!