Fez

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Uitzicht over Fez

Fez,
Marokko


Fez is één van de vier koningssteden en erg geliefd bij toeristen. De leerlooierijen van Fez zijn wereldberoemd en zeker een bezoek waard. Vorig jaar zijn de looierijen maanden dicht geweest voor een grondige renovatie. Wanneer je op eigen gelegenheid de stad bezoekt en deze bezienswaardigheid wilt bekijken is het voldoende om in de stad de borden te volgen. Zodra je in de buurt komt, zijn er veel mannen die je voor een gering bedrag rondleiden. De stank went vanzelf al zullen de gidsen je een takje munt aanbieden. Verder kun je ook een leerwinkel bezoeken, vaak hebben die terrassen die je een geweldig uitzicht bieden over de leerlooierijen.

Wanneer je met een camper reist kun je vlakbij de grootste poort op het plein staan en voor een euro of 4 overnachten, met bewaking, een hele aparte ervaring.

Deze foto is gemaakt vanaf de ringweg die rond de stad loopt. Met mijn rug sta ik op het moment van het nemen van de foto naar de helling waarop de vellen te drogen liggen. Op de foto is niet alleen de stad goed te zien, maar ook het Atlasgebergte.