Antananarivo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Aankomst en vertrek

Antananarivo,
Madagaskar


De meeste mensen die in Nederland wonen vliegen waarschijnlijk met KLM/Air France van Schiphol via Parijs naar Antananarivo (kort: Tana) en weer terug. Hier wat advies;
Als je je reis zelf kunt plannen ga dan niet meteen de volgende dag na aankomst op rondreis. Je loopt dan namelijk het risico dat je het lange tijd zonder koffer moet doen. De vlucht van Parijs naar Tana, die rond 22:30 uur aankomt is berucht om het achterlaten van koffers in Parijs. En aangezien deze vlucht om de 2 dagen gaat, is het dus zaak om je koffer zeker na 2 dagen zelf weer op te pikken. Onze rondreis begon, de dag na aankomst, met een korte trip van Tana naar Andasibe en retour, met 1 overnachting, en we waren dus juist op tijd terug om mijn koffer van het vliegveld op te pikken. Er is op dat vliegveld werkelijk niets te krijgen, zelfs geen tandenborstel; ook ons hotel had niks, dus steek voor alle zekerheid wat extra spullen in je handbagage of wissel van tevoren wat uit met de koffer van een reispartner.
Antananarivo is geen stad waar je lang wilt blijven. Er is weinig te doen en, naar men zegt, gevaarlijk.
Het vliegtuig van Tana naar Parijs vertrekt rond middernacht, dus je zult in elk geval de laatste dag in Tana door willen brengen. Ik zou het volgende programma willen aanbevelen:1. bezoek aan Ambohimanga, de enige culturele plek die op de Unesco Werelderfgoed-lijst staat. Neem daar een gids om de gebouwen en paleizen te bezichtigen, wandel wat rond en geniet van de uitzichten. 2. Lunch in het Café de la Gare. Dit restaurant is gevestigd in het voormalige station van Tana. Voortreffelijk! 3. Ritje naar de hoogste heuvel waar het paleis (Rova) van koningin Ranovalona II staat. Het paleis is ws nog gesloten wegens renovatie, maar het vlak ernaast gelegen uitzichtpunt is fantastisch. 4. Bezoek aan de Marche Artisanal de la Digue, waar je in zo'n 100 winkeltjes elk gewenst souvenir kunt vinden.
Het verkeer in Tana is hopeloos. Reken minstens 2 uur om van de ene kant van de stad naar de andere te komen.