Samburu National Reserve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ma geniet in avondzon

Samburu National Reserve,
Kenia


Deze foto is genomen in Samburu NP. Dit park ligt samen met Buffalo Springs en Shaba in het noord oosten van Kenia. Het is ongeveer 8 uur rijden van Nairobi met de huidige snelheidsbeperkingen. Deze parken zijn anders dan de meeste parken in Kenia, omdat je hier met halfwoestijn te maken hebt. Hierdoor komen er ook andere (onder)soorten voor, zoals de grevy zebra, de netgiraf, de gerenoek, de Somalische struisvogel en veel andere vogelsoorten.
Vroeger kon je via een brug van Samburu naar Buffalo Springs. Na de overstromingen van een paar jaar terug kan dat niet meer. De brug is ingestort en niet herbouwd. Dat is jammer, want nu moet je via de gate en opnieuw de dure entree betalen.
Wij zaten in het Samburu deel en dat is 165 km2.
Normaal gesproken zie je naar verhouding veel luipaarden in deze parken. Helaas hebben we ze deze keer daar niet gezien. Ook olifanten zijn er gewoonlijk in overvloed, maar die hebben we ook maar enkele keren gezien. Dit kwam waarschijnlijk, omdat het weer van slag was. Regen in begin september en een hoge rivierstand komen bijna nooit voor.
Ondanks dat hebben we toch veel gezien. De bovengenoemde aparte soorten en de vele leeuwen maakten veel goed.
Deze leeuwin zagen we samen met haar zus en 5 welpen. Ze had even een rustig plekje opgezocht en lag in de laatste zonnestralen.