Rift Vallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

En wat nu.....???

Rift Vallei,
Kenia


Vanuit Maralal trekken we een stukje de heuvels in voor een dansoptreden van de plaatselijke krijgers en een aantal jonge dames uit het stadje. Als we aan komen rijden, zien we al een groepje kleurrijk geklede jongens en meisjes die aan het dansen en zingen zijn. Blijkbaar hebben ze er zoveel plezier in dat ze geen publiek nodig hebben. Ook zijn er al een 20-tal kinderen op het gras gaan zitten om te kijken en luisteren.
De krijgers zijn prachtig gekleed en versierd met plastic rozen en veren in hun kapsel. dit is de kleding die zij in deze fase van hun leven elke dag dragen. De dames dragen de prachtige kralenkettingen en op hun gezicht en hals zijn rode versieringen aangebracht.

We gaan in het gras zitten en genieten van de mooie dansen en het gezang waarin diverse aspecten van hun dagelijks leven worden uitgebeeld en bezongen, zoals de jacht op wilde dieren. Het draait vooral om de mannen, maar soms nemen ook de dames deel aan de dans.

Op dit moment overleggen de mannen even wat de volgende dans zal zijn.... de dames wachten geduldig af of zij ook hierbij een rol mogen spelen.