Kenia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Kenia image

mountain lodge

Kenia
Afrika
Kuiken

mountain lodge

Lekker vroeg vertrokken uit Nairobi, op weg naar de Serena mountain lodge. Onderweg stoppen we bij het Blue Posts hotel. Lekker even wat drinken en de watervallen bekijken. Aan de ene kant de Chania waterval en aan de andere kant de Thika. Het is het droge seizoen dus heel uitbundig zijn ze niet maar mooi genoeg. Helemaal omdat er prachtige Sykes aapjes op het terrein rond lopen genieten wij met volle teugen. Het is aangenaam verpozen in de tuin van dit hotel.
Daarna door naar de mountain lodge, met een beetje pech onder weg, motor oververhit (tja wat wil je in een land als Kenia!).
We stonden stil in de middle of nowhere maar voor we goed en wel uit de auto waren gestapt stonden er al een paar kinderen om ons heen. Waar ze vandaan kwamen???? ik heb geen idee er was geen huis te zien. Ze vonden het spannend maar ook een beetje eng, die witte mensen.
De mountain lodge is een erg leuke kennis making met de wereld van de wilde dieren. Vanuit je kamer kijk je uit op de waterplas waar de hele dag door dieren komen en gaan. Met name veel olifanten en buffels, maar we hebben ook veel bush buck gezien, vogels in allerlei soorten, white tailed mongoose en de genet kat.
Bij het diner kan je opgeven of je gewekt wil worden voor bepaalde dieren. Je kan dan een hele lijst invullen. Bij terug komst in de kamer ligt er een lekker warme kruik in ons bed. Je zou het niet denken maar ook in Kenia kan het behoorlijk koud zijn 's nachts, wat wil jo op bijna 2200m hoogte!
Leuke locatie, het nadeel is de prijs. Je moet tegenwoordig park entree betalen voor het logeren in het hotel 55$ wel te verstaan! Dit is omdat je binnen de grenzen (zij het maar net) van het Mt Kenya NP bent. Bovenop de toch al niet goedkope prijs van de mountain lodge is het een behoorlijk dure aangelegenheid. Toch vonden wij het wel een bezoekje waard.

Foto's

614e7.jpg
614e7.jpg
Kuiken
7d122.jpg
7d122.jpg
Kuiken
7d122.jpg
7d122.jpg
Kuiken
d120c.jpg
d120c.jpg
Kuiken
d120c.jpg
d120c.jpg
Kuiken
99f34.jpg
99f34.jpg
Kuiken
99f34.jpg
99f34.jpg
Kuiken