Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Naar de markt

Tigray,
Ethiopië


Dit jongetje was samenmet zijn familie onderweg naar de markt van Sekota. Sekota ligt tussen Aksum en Lalibela in het noorden van Ethiopië. Dit is het gebied van de Tigray. De Tigray zijn een trots maar overwegend arm volk. Het gebied waarin ze wonen is vrij droog. Voornaamste bron van bestaan is de landbouw met daarbij wat vee. Het is ook het enige gebied in Ethiopië waar we voedseltransporten gezien hebben.
Vooral landschappelijk is het gebied erg mooi met veel oud gebergte en valleien. Ook zij n er in deze regio vele oude rotskerken.
Het gebied is in het geheel niet toeristisch. Dat had als voordeel dtat de mensen erg nieuwsgierig, open, achterdochtig, niet opdringerig, maar vooral vriendelijk waren. Fotograferen was geen probleem. Nadeel is dat er op de route geen fatsoenlijke hotels zijn. Wij hebben er anderhalve dag over gedaan en overnacht in een zeer slecht hotel in Sekota.
Toen we vertrokken kwamen we veel mensen tegen die naar de markt van het stadje gingen. Een prachtig en kleurrijk, maar ook arm gezelschap. De amrkt is de sociale plek bij uitstek. Dit jochie had het vooral koud, maar vond het prachtig toen hij zichzelf terug zag op het scharmpje.