Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Arme grond

Tigray,
Ethiopië


Ethiopië is een zeer fascinerend land en heeft heel veel te bieden aan een toerist. Het is geen safariland, maar er is wel bijzondere wildlife te zien en als vogelland hoort het tot de top. Het staat niet overal bekend als oudheidkundeland, maar heeft een zeer oude cultuur (axum) en veel historie met rotskerken (Lalibela) en kastelen (Gondar). Daarnaast is de bevolking zeer divers met over de 50 bevolkingsgroepen, met als absoluut hoogtepunt de primitieve stammen (bijv. de Mursi) in het zuiden van het land.
Nog minder bekend zijn de prachtige landschappen van Ethiopië. In Ethiopië heb je verschillende (oude) gebergtes, veel en grote meren en het land wordt doorsneden door grote rivieren. Hierdoor zijn er veel watervallen, watervogels, valleien, enz. Ook wat betreft landschappen is het land een aanrader.
Het landschap op de foto ligt in het Tigray gebied in het noorden van Ethiopië. Dit is een landbouwgebied, maar de werkwijzes zijn zeer primitief. Daarnaast kampt het gebied met lange periodes van droogte. Vooral door die droogte is de opbrengst van de grond gering. In dit gebied hebben zijn we voedselhulp transporten tegen gekomen. Waarschijnlijk vanwege het voedselgebrek , maar dat de president een Tigray is kan ook meegewogen hebben.