Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tigray vrouw

Tigray,
Ethiopië


Het noorden van Ethiopië wordt ook we het culturele noorden genoemd. Je hebt er een grote verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden. Denk hierbij aan de kloosters op de eilanden in het Tana meer, de kastelen van Gondar, de oude beschaving van Aksem en natuurlijk de rotskerken van Lalibela. Daarnaast is er het nodige te zien aan landschappelijk- en natuurschoon. Voorbeelden hiervan zijn de watervallen van de Blauwe Nijl, De Simien Mountains met de geladabavianen, de vele vogelsoorten en de prachtige landschappen.
Maar dan ben je er nog niet, want ook qua mensen is er veel te zien. In het culturele noorden zie je voornamelijk Amhara en Tigray. Fotografen kunnen zich verder uitleven op priesters, monniken en nonnen.

De vrouw op de foto behoort tot de Tigray. Ze stond in de deuropening van haar woning (hut) in een klein dorpje ongeveer 100 kilometer ten noorden van Lalibela. De Tigray zijn een trots volk. De vrouwen hebben over het algemeen een verzorgd kapsel dat typich is voor de Tigray. Ook dragen ze vaak sieraden met ijzer er in verwerkt. De meeste vrouwen hebben ook tatoeages. Deze vrouw heeft naast het kruis op haar voorhoofd ook een flink exemplaar op haar onderarm.