Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tigray duo

Tigray,
Ethiopië


Deze foto is gemaakt aan de voet van de Abba Yohanni kerk die uitgehouwen is in de rotswand. Deze kerk ligt op een uur of 4 rijden van Aksem in het Tigray gebied. Ik heb eerder al een foto van de kerk en een tip over de kerk geplaatst.
In deze streek zijn meer aparte kerken. Sommige zijn gemakkelijk te bezoeken, maar voor sommige moet je een behoorlijke inspanning leveren. Informeer dan ook goed. Ook mogen vrouwen sommige kerken niet in. Dit is ook het geval bij de Abba Yohanni.
De weg van Aksem naar Lalibela wordt niet door heel veel toeristen gereden. De meeste toeristen vliegen naar Lalibela en een groot aantal slaat Aksem zelfs over. Het gebied dat bewoond wordt door de Tigray is schitterend. De toeristische voorzieningen (lees hotels) zijn echter beperkt in aantl en eigenlijk allemaal niet best.
Van de weinige toeristen die de route per auto afleggen zijn er maar een paar die de afslag naar de Abba Yohanni nemen. De mensen waren dan ook niet gewend aan toeristen. Ze dromden om ons heen en wilden allemaal op de foto. Dit tweetal kon ik gelukkig redelijk isoleren van de rest.