Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vrolijke tigray

Tigray,
Ethiopië


De Tigray regio ligt in het uiterste noorden van Ethiopië. Het is een prachtig gebied met veel verschillende landschappen. Door het gebied lopen verschillende rivieren en er zijn veel bergen. De Tigray zijn trotse mensen, die vooral leven van de landbouw. De landbouw is in deze streek voornamelijk nog handwerk. Daarnaast worden veelal nog dieren ingezet om het zware werk te doen, zoals ploegen en dorsen. Machines en trekkers zie je eigenlijk niet.
Ethiopië heeft ongeveer 85 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 10 miljoen behoren tot de Tigray. Ze staan bekend als harde werkers. Het gebied waarin ze wonen wordt vaak overgeslagen door toeristen, terwijl vooral voor cultuurliefhebbers hier veel te zien is. Denk hierbij aan de oude beschaving van Aksum, maar ook aan de vele afgelegen kerken.
De mensen in het gebied waren niet erg aan toeristen gewend en erg terughoudend. Aan de andere kant waren ze ook wel nieuwsgierig. Fotograferen was na een aanvankelijke aarzeling geen probleem en er werd niet om geld gevraagd. Deze man was een beetje een uitzondering en had direct een hele vrolijke uitstraling. Hij vond het prachtig zoals hij op de foto stond.