Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Koeienjongen

Tigray,
Ethiopië


In Noord Ethiopië hebben we gereden van Aksum naar Lalibela. We deden er ongeveer anderhalve dag over en hebben in Sekota overnacht. Veel reizigers doen dit stuk per vliegtuig, maar missen dan wel een prachtig bergachtig landschap.
De dag van ons vertrek uit Sekota was een marktdag. Meestal begint een markt pas laat, omdat de mensen lopend van heinde en verre komen. We zijn redelijk op tijd vertrokken uit Sekota in de hoop veel marktgangers tegen te komen. Je moet daarbij een beetje geluk hebben, omdat de mensen niet altijd de asfaltweg nemen. Ze nemen vaak een "short cut" via onverharde paden.
Wij hadden echter geluk dat een paar kilometer buiten Sekota de mensen van zo'n pad de weg op kwamen. Bijkomend geluk was dat de meesten het prachtig vonden om op de foto te gaan.
Een markt in Ethiopië is vooral een sociaal gebeuren. De meeste mensen hadden dan ook niets bij zich, terwijl anderen met kippen, geiten, koeien, takkenbossen, zakken met graan, enz. liepen. Dit jongetje liep met twee koeien, die gewoon los liepen.