Tigray

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verlegen, maar toch

Tigray,
Ethiopië


Deze foto is genomen in de buurt van Sekota. Sekota ligt op de weg van Aksum naar Lalibela op ongeveer 3 uur rijden van Lalibela. De route van Aksum naar Lalibela is overigens prachtig.
We waren redelijk op tijd uit Sekota vertrokkenop weg naar Lalibela. We kwamen al snel heel veel mensen tegen die op weg waren naar de mark in Sekota. Het is een bergachtig gebied en de mensen lopen maar af en toe op de weg, omdat er veel paden zijn die voor voetgangers een kortere weg betekenen. De mensen waren bepakt en bezakt voor het marktbezoek. Op een plaats waar ze over de weg liepen zijn we gestopt en hebben op ons gemak kunnen fotograferen. In dit deel van Ethiopië kon dat ongestoord en zonder betaling.
De jongedame op de foto kwam heel vrolijk omhoog lopen naar de weg. Toen ik duidelijk maakte dat ik haar wilde fotograferen werd ze toch wat verlegen. Ze sloeg haar grijze omslagdoek daarom wat vaster om zich heen. Aan de andere kant vond ze het heel spannend. Die twee emoties denk ik terug te zien in haar ogen. Ze vond het overigens prachtig om zichzelf terug te zien op het toestel.