Ethiopië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ethiopië image

Ethiopië

Ethiopië
Afrika
Wisseschout

kamperen met veel verassingen

Ik wil jullie in gedachten meenemen naar een wel heel bijzondere kampeerplek
We kamperen bij het dorpje Tulgit. Een zeer slecht onderhouden grasveld met een paadje wat soms meer een riviertje leek tijdens de hoosbuien. Laten we eerst eens even het " toilet" bekijken. Dat was natuurlijk een gat in de grond tussen de bosjes. Aangezien iedereen daar groen vandaan kwam hebben we gevraagd of ze een nieuwe kuil voor ons wilden graven. Zeiltje ervoor en klaar. De Douche dan? Ha Ha. Een hok van zinkplaten zonder deur en aangestampte aarde als vloer. Probeer daar maar eens schone voeten te krijgen. Dat er geen deur in zat was helemaal niet erg. De mannen uit het dorp kwamen er ook douchen en ja de meeste waren erg mooi om te zien [ Ja naakt dus, weet je nog geen deur !] Dat was dus genieten. Wij heel flauw er een sarong voorgehangen. Sorry mannen.
Op het toch al kleine velde stonden ook twee heel oude roestige maar bovenal heel grote wegenbouw machines. Hiertussen stond een door de moeder verlaten kalfje heel zielig te blaten. Onze reddingspogingen met melk liepen op niets uit. Het arme diertje heeft het nog een paar dagen volgehouden.
De schuur die er ook stond had een overhangend dak waar we net droog onder konden zitten.
De twee bomen op het velde werden vlug in bezit genomen door onze waslijnen. Helaas was daar ook een groot gat waar je dus geregeld ingleed en je weer helemaal opnieuw kon beginnen met de was.
De top attractie was echter DE GEVANGENIS. Een schuur van modder en riet gemaakt waar inderdaad een man gevangen zat en vijf kindertjes!!!!!!!
Ook deze man moest geregeld naar dat stinkgat om zijn behoeften te doen. Zit ik op mijn krukje voor de tent en hoor ik kettingen rinkelen. Hij is namelijk goed geboeid met kettingen rond zijn hals en enkels. Bewaker ervoor met geweer en een er achter.
Ja en echt ik heb nog nooit gekampeerd met een gevangenis naast mijn tent.
Verder heb ik er een heel oud Suri opaatje geadopteerd. Hij woont in een heel klein hutje en komt geregeld even kijken. Als ik hem een koekje en thee aanbied komt deze lieve maar heel vies ruikende opa glunderend met zijn ene tand in zijn mond naast mij zitten en sluiten we vriendschap zonder woorden.
Ook staat er nog een " kerk " naast de kamping. Dus gaan we een dienst bijwonen met veel naakte kindertjes die rondrennen, en tikkertje spelen, of staan te dansen en vooral aan mij voelen. Ook de moeders lopen in en uit en geven de borst. Een geit komt binnen wandelen. En dan gaan ze zingen en krijg ik kippenvel en tranen in mijn ogen. Wat een sfeer en wat zingen ze mooi. De vrouwen met hun schotellippen. Ongelooflijk
Nooit zal ik de drie nachten dat we hier kamperen vergeten.