Bahar Dar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paradijsmanarch vrouwtje

Bahar Dar,
Ethiopië


Bahir Dar ligt in het noorden van Ethiopië. Vaak is dit de eerste stad na Addis die je bezoekt als je het rondje noord Ethiopië doet. Wij zijn er met een binnenlandse vlucht vanuit Addis naar toe gegaan. De twee bekendste attracties in/ bij Bahir Dar zijn het Tanameer en de watervallen van de Blauwe Nijl. Beide zeer de moeite waard.
Wat ons vooral opviel in deze omgeving was het grote aantal en de hoeveelheid soorten vogels dat we zagen. Ethiopië is toch al een walhalla voor vogelaars, omdat er meer dan 800 soorten vogels voorkomen.
Deze foto is genomen tijdens een lunch in de tuinen van het Abaye Minch hotel. Dit hotel heeft een grote tuin met veel vogels. Overigens de lunch was ook heel goed.
Op de foto staat het vrouwtje van de paradijsmonarch. Ze komen bijna in heel Afrika ten zuiden van de Sahara voor. Ze voeden zich met insecten. Hun Engelse naam is dan ook African Paradise -Flycatcher. Het mannetje (al eerder geplaatst) is nog mooier met een hele lange staart. Bijzonder bij deze foto is dat het vrouwtje net haar veren van haar staart uit elkaar deed.