Dahab

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Goedkoop maar degelijk door de Sinaï

Dahab,
Egypte


De Sinai spreekt nog altijd tot mijn verbeelding. Twaalf jaar geleden reden we met een taxi (een oude Peugeot stationwagon waarvan de motor af en toe water toegediend kreeg door de bedoeinenchauffeur) van Sharm el Sjeik naar Cairo dwars door deze woestijn. In Sharm kon je toen nog goed snorkelen, wellicht nu niet meer vanwege het massa (Russisch) toerisme.

Zeer de moeite waard is hippiedorp Dahab. We waren er in 2008. Pak de nachtbus vanuit Cairo voor 10 euro, in Dahab kun je spotgoedkoop overnachten in Auskies (1,50 euro per nacht als ik me goed herinner). Vanuit Dahab kun je naar de Blue Hole, een schitterende snorkel en duiklocatie. Loop er een berg op en je ziet duidelijk waarom deze locatie ‘blauw gat’ heet.

Wonderschoon is de zonsopgang op de Mozesberg, je bent wel vanaf 2 uur ‘s nachts onderweg en je wandelt zelf de berg op (als je geen kameel huurt). In het Katharinaklooster onderaan de berg zijn een aantal prachtige iconen/aureolen te bezichtigen, net als de vermeende braamstruik die Mozes zag branden toen hij geroepen werd door god om de exodus van joden uit Egypte te leiden.