Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vissers - Ganvie

Kustgebied,
Benin


Ganvié wordt wel het Venetië van Afrika genoemd. Het dorp is gebouwd in het water en de woningen staan op palen. Alle gaat via het water. Als je naar school gaat of naar je werk doe je dat met een bootje. Je ziet er ook overal botel met levensartikelen, die van huis naar huis gaan.
Ganvïé ligt in het Laq Nokoué en dat ligt weer direct boven Cotonou. Het meer is eigenlijk de rivierdelta van de Oueme rivier. In die delta zijn meerdere paaldorpen, maar Ganvie is het mooiste.
Om in Ganvie te komen is een boot nodig. Je vertrekt in de buurt van Abomey-Calavi. Met de daar gehuurde motorboot deden we er ongeveer een uur over om in het plaatsje te komen. Onderweg zagen we allerlei bootjes met plaatselijke bewoners en die waren bijna allemaal zonder motor. Sommige gingen met goederen van of naar het vasteland. Anderen waren boten van vissers. Wat ze gemeen hadden is dat ze meestal probeerden zich te verstoppen voor de camera.
Op de foto is te zien dat het vissen vanuit de bootjes erg kleinschalig is. Het net wordt keer op keer vakkundig uitgeworpen en de vangst is over het algemeen zeerbeperkt.