Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ganvie - dame

Kustgebied,
Benin


Cotonou ligt aan de kust van Benin. Hoewel Porto Novo de hoofdstad is,is Cotonou verreweg de belngrijkste plaats. Boven Cotonou ligt een meer/ een rivierdelta. In dit Lac Nokoué liggen verschillende dorpen. De huizen van deze dorpen zijn op palen gebouwd en de dorpen zijn alleen over het water te bereiken.

Ons is verteld dat de dorpen ontstaan zijn in de tijd van de slavenhandel en dat verschillende groepen weggevlucht waren in het meer. Hoe dan ook de dorpen vormen tegenwoordig een belngrijke toeristische trekpleister. Met name Aguégué en Ganvie zijn bekend. Hoewel iets kleiner dan Aguégué is Ganvie het mooist van deze twee. Het wordt ook wel het Venetië van (West)Afrika genoemd.

We waren van te voren gewaarschuwd dat de mensen niet graag op de foto willen. Soms werd er zelfs met water gegooid. Gelukkig hebben wij daar geen last van gehad. Wel veel mensen die hun hoofd afdraaien, wat boos roepen, wegwerpgebaren maken, of een hand voor hun gezicht hielden. Bij deze foto bood de telelens de oplossing. De vrouw in de boot had niets door. Achter haar zijn nog goed de palen te zien waar de huizen op staan al zijn ze wel wat vervaagd door de telelens.