Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Golden girl

Kustgebied,
Benin


We warn onderweg van het noorden van Benin naar het kustgebied. De laatste etappe was Abomey- Porto Novo. Niet ver voor Porto Novo stopte onze chauffeur om onderweg iets te gaan kopen. Toen hij uitgestapt was maakte hij een grapje tegen dit meisje. Ik kon vanaf de achterbank deze foto maken.
Tijdens onze reis Ghana/Togo/ Benin zijn we veel prachtige mensen tegengekomen. In Ghana was het fotograferen over het algemeen geen probleem. Als ze weigeren is dat meestal uit bedeesdheid en niet uit onwil en dus zijn ze over het algemeen gemakkelijk over te halen. In Togo was het al lastiger. Velen wilden echt niet. In Benin was het lastig. De meeste mensen wilden absoluut niet. Vooral in het zuiden kwam dat veel voor. Het voodoofestival is ook in het zuiden, maar daar kanhet wel. Je moet daar een fotopermit kopen en dan kan je ongehinderd fotograferen.
Het was wel jammer dat veel mensen niet wilden, daarom ben ik extra blij met deze foto. Het licht werkte ook nog mee en zette haar in een gouden gloed.