Kustgebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pindavrouw

Kustgebied,
Benin


Deze foto is genomen tijdens het voodoofestival in Ouidah op 10 januari 2012. Het voodoofestival is elk jaar te bezoeken op deze datum in Ouidah. Een dag eerder is de aftrap van de voodooplechtigheden al in Allada. Ook daar wordt veel gedanst, gezongen en getrommeld. Wellicht is Allada (nog) aardiger om te bezoeken, omdat het kleiner is en er veel minder toeristen zijn.
Het festival in Ouidah is erg groot en tamelijk commercieel. Er waren ook opvallend veel toespraken, waardoor steeds het dansen, zingen en muziek maken stil viel.
Naast het festivalterrein is een markt met allerlei soeveniers en prullaria. Ook proberen veel mensen wat bij te verdienen met het verkopen van eten en drinken. Eerder heb ik al een foto geplaatst van een meisje met pinda's. Op deze foto is het een volwassen vrouw die pinda's verkoopt. Deze vrouw had een gigaschaal op haar hoofd. Ze keek steeds naar het publiek om te zien of er iemand pinda's wilde, terwijl ze voorbij liep. Precies op het moment dat ze naar mij keek kon ik deze foto maken. Ze had het niet gelijk door, zodat ik deze uitdrukking vast kon leggen. Toch leuker dan een geposeerd portret.