Wijnbergterrassen van Lavaux

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lavaux, het wijngebied bij Lausanne

Wijnbergterrassen van Lavaux,
Zwitserland


Je verwacht het eerder in Frankrijk of Italie, maar ook in Zwitserland zijn ze trots op hun wijngebieden. Bij Lausanne liggen de terrassen van Lavaux, een Unesco werelderfgoed, met alle jaargetijden prachtige uitzichten over het meer van Genève.
Bij de VVV van Lausanne is een gidsje en een kaart te krijgen over dit gebied, met wandelingen van diverse lengte en moeilijkheidsgraad. Wij kozen er voor om met de trein van Lausanne naar Grandvaux te gaan (gratis OV in Lausanne en directe omgeving, perfect geregeld!) en van daar de redelijk goed bewegwijzerde route door de wijnvelden terug te lopen naar Lutry, vlak voor Lausanne. Je kunt ook de hele route Lutry-Grandvaux-Lutry lopen. Hartje zomer zijn wij er niet veel wandelaars tegen gekomen.
Je komt langs diverse wijnboeren, de proeverijen beginnen vaak rond 17u, dus als je slim bent en van een wijntje houdt, begin je je wandeling ergens in de middag. Tip: in Grandvaux is het zeer aangenaam vertoeven op het terras van Tout un Monde, geweldig uitzicht over het meer.

Bekijk ook